Fra teglværksfabrik

til nyt byområde

Historien om Teglholmen

Historien om Teglholmen trækker tråde tilbage til slutningen af 1800-tallet, hvor opførelsen af Vesterbro begyndte. Der skulle bruges rigtig mange tegl til opførelsen af Københavns nye bydel, så i 1871 byggede man en teglværksfabrik i Sydhavnen, som skulle levere tegl til hele Vesterbro.

Omkring 1. Verdenskrig blev lergraven i Sydhavnen omdannet til et havnebassin – det vi i dag kender som Teglværkshavnen. Historien om produktionen af de første byggesten til Vesterbro lever videre i dag, hvor Teglholmen har sit navn fra den gamle teglværksfabrik og i Teglholm Brygge, der er opført i de lysegule tegl.

Rolige omgivelser med et leben i hverdagene

I Teglholm Brygge kommer du til at bo i et område, hvor vand, frisk luft, grønne omgivelser og velvære er en stor del af hverdagen. Men du kommer også til at bo i et område, hvor både virksomheder som TV2, Aalborg Universitet København og TDC holder til.

Det  betyder, at der vil være et leben af mennesker i løbet af dagen, mens aftenerne og weekenderne bærer præg af et roligt område med plads til liv, når besøgende og beboerne i de mange andre boliger i området nyder Den Grønne Kile og nærheden til vandet.

For børnefamilier, studerende og par

Hele Sydhavnsområdet har siden 2006 udviklet sig til at være et populært byområde i København. En gåtur gennem området tager dig forbi børnefamilier på ladcykler, par der nyder udsigten med et glas vin, og unge mennesker der slapper af og studerer i Den Grønne Kile.

Når det hele står færdigt, vil der i hele Sydhavnen være mellem 25.000-28.000 beboere og cirka 20.000 arbejdspladser.